Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 15842

Як обирати Дружбів та Дружок.

    Всім молодятам хочеться, щоб їхнє весілля було найкращим. Це цілком природнє бажання. Але для цього потрібно все гарненько продумати. В організації весілля не може бути дрібниць. Кожна деталь повинна бути доречною і вдало підібраною. Це стосується як вибору залу, музичного оформлення, ведучого, меню,  фото та відео операторів т. д., так і ключових осіб на весіллі, а саме старост та Дружбів з Дружками.
    В цій статі ми спробуємо визначити основні критерії для вибору Дружбів з Дружками — далеко не останніх людей на Вашому весіллі.
    В давні часи на ці відповідальні ролі обирали дівчат та хлопців з найближчої родини молодят. Протягом весілля вони могли придивитися один до одного і, хто зна, може в майбутньому також побратися.
    В наш час акценти у виборі Дружбів з Дружками дещо змістились. Сталося це через зміни у вимогах до них. Якщо раніше їм відводилася досить пасивна роль, то зараз це перші помічники молодят протягом весілля — їх “свита”. Ось кілька порад до вибору цих важливих персон.

    Відповідальність і дотепність.
    Дружби та Дружки на період підготовки та на час самого весілля стають першими помічниками молодят.  Тому дуже важливо на ці посади обирати людей відповідальних і обов`язкових. Через безвідповідальність цих посадових осіб неодноразово весь весільний котеж запізнювавя і до церкви і на розписку, забували найнеобхідніше і таке інше. З іншого боку надмірна серйозність Дружбів та Дружок також не є добра. Ці люди повинні мати почуття гумору, бути веселими і дотепними. Адже не думаю, що вам би сподобались набундючені Дружби та Дружки, котрі все хочуть зробити дуже правильно і надзвичайно відповідально.

    Різниця у віці.
    Дуже бажано, щоб дружби та дружки були приблизно одного віку, бо якщо дружбі 35 років, а дружці 16, погодьтеся, це буде виглядати недоречно і, часом смішно. Або навпаки — дружці 25 років, а дружбі 17. В такому поєднанні Ви ризикуєте образити дружку.

     Різниця в комплекції.
    Погодьтеся, досить комічно виглядає Дружба вагою під 150 кг поряд з дружкою вагою до 60 кг. Та навіть з таким комізмом ситуації можна миритися, але якщо ситуація з точністю до навпаки – тут уже не до сміху. Те ж стосується і росту Дружбів та дружок. Тут слід також зазаначити що молодята на фоні своєї свити повинні «виграшно» виглядати. Тобто, якщо наречений повненький і невисокого росту – не варто йому запрошувати в Дружби високих та худих хлопців. Це ж правило стосується і нареченої.
    
    Наявність подруги, друга у Дружби і Дружки.
    Запрошуючи друга за Дружбу чи подругу за Дружку, ми далеко не завжди беремо до уваги той факт, що вони з кимось зустрічаються. Тим не менше це дуже важливий нюанс бо, якщо хлопець зустрічається з дівчиною – ймовірно що на весілля вони прийдуть разом, так само і подруга запросить свого хлопця. Така ситуація є дуже складною, бо з одного боку їх «половинки» будуть обділені увагою, а з іншого – їм доведеться спостерігати на поцілунки Дружби і Дружки під багатоголосе «гірко» гостей. Часом таке може призвести до непорозумінь чи навіть конфліктів на святі. І навіть якщо «половинки» не присутні – їх наявність може створити психологічний дискомфорт для самих Дружбів та Дружок. З цієї ситуації насправді є два виходи: запрошувати на роль Дружбів та Дружок людей, котрі в даний час ні з ким не зустрічаються, або запрошувати на цю роль пари, котрі зустрічаються між собою. В останньому випадку наречена обирає одну пару Дружбів серед своїх друзів, а наречений – другу пару серед своїх друзів.  

    Родинні зв'язки.
    В давні часи основним критерієм вибору Дружбів та Дружок були родині зв`язки. Звичайно, ніхто не спонукає Вас відмовлятися від традицій, але, на мою думку, родичів потрібно запрошувати на ці відповідальні посади тільки за умови, якщо вони хоч віддалено відповідають хочаб кільком переліченим критеріям відбору.


    В цій статі я намагався викласти найважливіші, на мою думку, критерії відбору Дружбів та Дружок  для Вашого свята. Звичайно, їх набагато більше і вони набагато ширші, але, дотримуючись принаймі цих, Ви не зробите найтиповіших помилок і додасте ще один плюс на користь створення вдалого весілля.

Додати в Twitter


Коментарі (10) Показати