Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 389

Поради молодятам, що до вибору фотографа!!!

       Поради молодятам

        Насамперед потрібно чітко уявити, як саме повинно виглядати ваше весілля. Знаючи про ваші плани, фотограф повинен запропонувати Вам декілька різних власних робіт, із яких Ви зможете зробити висновок як про фотографа, так і про фото, яке б Ви хотіли згодом побачити у власному весільному альбомі. Найкраще, щоб Ви наперед обговорили з фотографом приблизний сценарій Вашого весілля, а також стиль майбутнього весільного альбому. Від фотографа ви повинні вимагати високоякісні роботи, які зможуть пронести весільну атмосферу через багато років. Оскільки на більшості фотографіях будете Ви, молодята, найкраще відразу створити дружню атмосферу із фотографом, який буде поруч з вами упродовж усього весілля.  

Пам`ятайте, Вас фотографують, тому частіше посміхайтесь. Деякі фотографи радять не відволікатися, готуватися до кожного знімка та поводити себе відповідно до його задуму. Але моя порада – будьте собою. Тільки у такому випадку на власних фото Ви побачите не сухі, формальні, офіційні обличчя та усмішки, а почуття, погляди, та емоції. Тож, якщо що-небудь привернуло Вашу увагу, як-от красива люстра, дзеркало тощо, не дивіться на цей предмет скоса, а покажіть свої емоції і Ваш жест чи погляд справжній фотограф не пропустить.

        Плавність у рухах, на які часто акцентує фотограф, неабияк помітна на фото, оскільки, коли хтось навмисно робить щось повільніше, ніж зазвичай, це сковує і його, і фотографа, який наперед прораховує кожну мить. Крім того, у людини, яка сповільнює свій природній рух, напружуються інші м`язи на шиї і обличчі, і камера фіксує застиглі, неживі об`єкти. Хоча поспішати теж не варто. Смакуйте кожну хвилину цього незабутнього дня.

1. Коли одягайте обручки, зупиніться на мить. Наречена, підійме очі і ніжно подивиться на молодого.., А у нього від цього. Будь те певні, мороз побіжить по шкірі. Наречений, коли одягатиме обручку коханій, не відпустить її руки, а ніжно її поцілує. Цей жест оцінить не тільки фотограф. Також, одягаючи обручки, постарайтесь робити це так, щоб їх бачили не лише Ви, але і фотограф.

2. Під час підписання документів, також запам`ятайте декілька порад. Як правило, фотограф планує ці кадри так, щоб на них були присутні обоє молодят. Гарно виглядають фото, на яких один ставить підпис, а інший дивиться не у сторону, не у камеру, а на те, що робить його партнер.

3. Ще один хвилюючий момент –   отримання свідоцтва про шлюб. Не ховайте його відразу, а покажіть гостям, подивіться на нього. У Ваших очах буде радість, які обов’язково помітить Ваш фотограф.

«Зніми фотограф нас…»

        Перед будь-якою урочистою подією, коли виникає бажання залишити не лише у пам’яті, але й на фотоплівці моменти радісного свята,   виникає проблема – Як   вибрати   справді професійного фотографа, який би закарбував миті щастя, радості на усе життя?

Питання не було б настільки складним та банальним, якби не та кількість «фотографів», які ними не є, але лише так себе називають. Купивши дорогу техніку не можна автоматично стати спеціалістом у такій тонкій справі як оптичне зображення. Тож, до справи потрібно підійти з терпінням. Для того, аби не розгубитися, правильно розрізнити профі від аматора та знати багато інших тонкощів пов’язаних із фотографією, розповім вам я, фотохудожник Дмитро Курилець.

Коли гості кричать: «Гірко!»

        Весільна зйомка – це повний або частковий репортаж з весілля, що складається із приготування, викуп нареченої, ЗАГСу, прогулянки, застілля. В основному, весільну зйомку поділяють на два типи:

1. Постановочна фотографія. Такий вид зйомки – невід’ємна частина весільного фотоальбому. Фотограф старається не лише просто фотографує, а й працює «під альбом», аби згодом оформити його у певній послідовності, і сформувати розповідь про подію. Такі фотографії потребують додаткового часу і зусиль фотографа та молодят. Прогулянка – це найкраще місце для творчих задумів Вашого фотографа.

2. Репортажна фотографія. Для того, щоб показати центральні події весільної церемонії у повному обсязі, використовуються репортажний вид зйомки. Фотограф бігає навколо та працює за принципом «лови момент». Учасники церемонії його практично не помічають, а результат – 100-200 якісно відзнятих фото. Роблячи композицію у кадрі,   професійний фотограф звертає увагу не тільки на різкість об’єктів зйомки,   але й на спробу передати їх настрій, емоції, та почуття.

        Весільні фото відрізняють від решти яскравими фарбами, життям, емоціями, і, звичайно, присутністю молодят. Зважаючи на це, основними вимоги у виборі фотографа, на мою думку, є:

1. Контакт із нареченими. Якщо його не буде встановлено, працювати та знаходити спільну мову буде вкрай важко.

2. Неординарність.  

3. Професіоналізм.

Формування альбому

        Під час весілля фотограф робить 300-400 якісних фото. Проте, весільний альбом формується так, щоб охопити всю «історію» події, аби не втомити під час їх перегляду. Оптимально весільний альбом складається з   80–100 фотографій. Їх фотограф розміщує не лише у хронологічній послідовності, але й дотримуючись певного стилю. Кожна сторінка має свою композицію і може перегукуватись з іншою, подібною за сюжетом. Це надає альбому додаткової динаміки. Найцікавіші світлини фотограф акцентує великим розміром, чи місцем розташування в альбомі. Решту фото можна скомпонувати у колаж, покадрувати, аби підкреслити «гостросюжетність» події.

        Якщо на   світлині є розмиті місця, або вона зроблена без фокусування, але все ж передає настрій події та привертає увагу   і Ви зацікавились нею – це приклад гарної фотографії. Не лякайтесь таким висновкам, оскільки про 100% якість фото зображення говорять у професійній студії, де правильно виставлене світло, поставлено фон, правильну композицію, де немає поганих погодн і х умов та ніхто не відволікає. Але ж весільна зйомка – це, насамперед, репортажна зйомка і лише на 15-20% – постановочна. Звичайно, якість зображення залежить також і від професійності фотографа, від його технічного забезпечення. Хоча, як любить часто жартувати фотограф О. Крапівкін: «Справжній фотограф може знімати   коробкою від сірників».

На замітку!

        Запам’ятайте, вибір фотографа відрізняється від вибору весільної сукні, букету, чи залу. Різниця полягає у тому, що результат співпраці з фотографом – фотографії – Ви побачите лише через декілька днів після весілля. У цьому випадку ціна, тобто плата за послуги, та кінцевий результат - професійно оформлений альбом весільних фотографій, є вагомим фактором, проте не первинним. Доки ви не побачите результату роботи фотографа, ви не зможете дізнатися, чи дійсно його робота вартує таку суму грошей. Тож, особисто зустріньтеся з фотографом, подивіться на зразки його робіт, зверніть увагу на стиль проведення зйомки, та можливість враховувати смаки клієнтів.

        Для того, аби краще орієнтуватися у різноманітті весільних фото, роботи досвідчених фотографів, які представлено на нашому сайті продемонструють Вам творчий потенціал і індивідуальний підхід до кожного весілля.

        Безвідповідальний вибір фотографа за принципом «дешева зйомка – добрі фото» часто є причиною того, що після весілля молодята приходять у   нашу студію, аби повторити зйомку: професійно та на довгу згадку.

        Пам’ятайте, весілля це важлива подія, яке відбувається раз у житті. І не варто дозволяти, щоб на Вашому святі хтось вчився на своїх помилках?

        Трапляються випадки, що молодята замовляють досвідченого відео оператора, який час від часу під час весілля робить «фірмове» фото. Це – непоганий вибір, завдяки якому можна отримати якісне відео, і декілька справді чудових фотографій. Але професійна весільна фотозйомка – це не   доповненням до відео, а окрема, незалежна робота, результатом якої Ви будете милуватись ще багато років після цієї події. Згадайте старі сімейні альбоми Ваших батьків, чи дідусів і бабусь. З яким трепетом Ви перегортаєте кожну сторінку, мандруючи по старих світлинах. Особливістю фотографії є те, що Ви дивитесь не на зображення, яке задокументовані пучком променів, що пройшов через оптичний пристрій, а на мить, яку фотограф зупинив, відібрав з безлічі інших. У цій зупиненій на папері миттєвості, Ви щоразу бачите щось нове, і часто несподіване.

        Обов’язково звертайте увагу на якість друку відзнятого матеріалу. У Львові, є багато приймальних пунктів, у яких із плівки роблять фото розміром 10х15 вартістю 35-45 копійок. Це гуртовий друк, який, можливо, і непоганий, але цілковито не підходить для фото у сімейний весільний альбом. Ви самі можете переконатись у цьому, якщо зробивши два фото одного кадру у різних лабораторіях. Ви отримаєте два різних зображення, які можуть Вам сподобатись, а можуть і ні.... У кожного професійного фотографа є перевірені часом і тісною співпрацею лабораторії, де він завжди друкує фотографії та впевнений у їх якості.

  На останок…

        Весілля – радісна і хвилююча подія у Вашому житті. Але також це – перше Ваше спільне випробування. Потягом цього дня Вас супроводжуватиме професійний фотограф, який зможе допомогти та підказати. Якщо Ви хочете бути впевнені у ньому на всі 100% і, як результат, –отримати професійно зроблений альбом весільних фотографій, звертайтесь до нас.

Додати в Twitter


Коментарі
Vlodyk 03.12.2009

Нагадало якусь радянську газету, по садівництву. Тільки справжній садівник гідний вистригати на своєму газоні слава КПСС!!!

Коли ви нарешті забудете про набір штампів у весільному фото і почнете нарешті людей знімати?



Весільне фото це не альбом, не 300 кадрів і не ідеальне світло в студії!!! Це філософія якою живуть!!!!!

ви хоч на хвилинку уявляєте питання клієнта при виборі фотографа :

1 А в якій лабораторії ви друкуєтесь?

2 А який у вас фотоапарат?

3 а ви робите колажі )))

4 ... безкінечність дурних питань які не мають жодного значення до весільного фото!



P/s 1ший крок до успішного фото це взагалі забути про обдертий ЗАГС і не тратити свого дорогоцінного часу на безглузду нікому непотрібну показуху??? Покажіть мені хоч одну зворушливу фотографію з нашого ЗАГСУ????

 

Vlodyk 04.12.2009


І на кінець, ПАРАД ЦИТАТ, Оскар отримують:)))



1.Запам’ятайте, вибір фотографа відрізняється від вибору весільної сукні, букету, чи залу.

2.Якщо на  світлині є розмиті місця, або вона зроблена без фокусування, але все ж передає настрій події та привертає увагу  і Ви зацікавились нею – це приклад гарної фотографії.

3.Весільні фото відрізняють від решти яскравими фарбами, життям, емоціями, і, звичайно, присутністю молодят.