Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 1064

У чому різниця між фотокнигами класичними та поліграфічними?

Переглядаючи розділ "Фотокниги" на сайті znymky, молодята часто запитують, чим відрізняється один тип весільних книг від іншого. Довелося сісти й узагальнити основну інформацію про два найпоширеніші типи фотокниг.

Тож у чому різниця між класичною фотокнигою та поліграфічною?

Весільні фотокниги Весільні фотокниги

Перший варіант - класична фотокнига. Сторінки такої книги - це два листи фотопаперу, наклеєні на основу (тонкий пластик) — це робить сторінки жорсткими і довговічними. Книга має стандартну для звичайних книг палітурку. Сторінок в такій книзі буває найчастіше від 10-15 до 35.Першою перевагою такої книги є фотографічна якість самої фотографії.  Власне, звідси і пішла назва - ФОТОкнига. Друга перевага - можливість друку/дизайну на цілу розгортку (2 сторінки). При цьому межа між сторінками у хороших книгах є майже невидимою, і залишається такою надовго.

 

Тепер розглянемо другий варіант - поліграфічна книга(альбом). Зазвичай вона набагато тонша від стандартної фотокниги, легша, не має шкіряної обкладинки. Легка і тонка вона за рахунок того, що сторінки являють собою звичайний папір. Якість паперу може бути різна, але все одно це - лише папір. Але це й перший плюс  -  сторінок в ній може бути суттєво більше (часто до 99). ЇЇ сторінки склеєні посередині і не мають книжкової палітурки. Деякі виробники використовують прошивку книжкового блоку. Через таку склейку сторінки не відкриваються на повні 180 градусів, що не дозволяє використовувати розгортку як єдине ціле і створює деякі незручності при перегляді. Також після багатьох переглядів книга може розклеїтися, деякі сторінки можуть випасти :( Можна використовувати в розгортках загальні плани - але це радше виняток із правила. Ще один недолік такої книги — це якість друку - вона не фотографічна, а поліграфічна - але у хороших варіантах ця якість досить висока і абсолютно не дратує.

Випускні фотокниги

  • Отже, у нас два варіанти - класична фотокнига та поліграфічна.
  • Плюси першого: виглядає солідно, довговічна, зручна в перегляді, дизайн на всю розгортку, якість друку.
  • Мінуси першого варіанту: більш дорогий, менша кількість сторінок.
  • Плюси другого: Більша кількість сторінок, менша ціна.
  • Мінуси другого варианту: виглядає простіше, тонкі сторінки, по довговічності поступається першому варіанту.
  • Існує безліч фірм, які виконують виготовлення книг, постійно з'являються новинки в тому і в іншому варіанті виготовлення, про які можна писати нескінченно:) Але обидва варіанти потребують професійного дизайну, від якого буде залежати кінцевий рівень вашої книги!

ВИПУСКНІ ФОТОКНИГИ

Додати в Twitter

Фото ↴

Всього: 11