Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіЗагальне

Переглядів 1244

Музика в роботі тамади. Поради початківцям.

            Якщо дивитися з професійного боку, то жоден тамада не обходиться без музичного супроводу, а професіонали завжди привозять зі собою все необхідне технічне звукове забезпечення і завжди з ними працює професійний звукорежисер.

            Тамаді-початківцю така «розкіш» є недоступною, але мінімум все ж повинен бути. Для того, щоб підготуватися до роботи на святі, бажано попередньо відвідати зал святкування.   Щоб в сам день свята не стало неприємним сюрпризом що гості сидять в одному залі, а танцюють у іншому. Рекомендується початківцю попередньо зустрітися з музикантами або ді-джеєм і вияснити чим вони зможуть допомогти в технічному плані (чи мають радіо мікрофон) і які носії для відтворення музики використовують ( MD -дека чи ноутбук). Якщо ж вони не зможуть вам допомогти технічно – ці питання доведеться вирішувати самостійно. Часом навіть самі музиканти чи ді-джей зможуть вам порадити де можна взяти на прокат радіомікрофони та все інше необхідне технічне обладнання. Якщо ви не сильно орієнтуєтеся в техніці – домовтеся щоб вам її підключили ті ж музиканти чи діджей.

            З технічним забезпеченням розібралися, тепер переходимо до власне музичного оформлення. Тут уже вам потрібно попрацювати самостійно.   Основним джерелом пошуку музики є, звичайно, інтернет.   Але перед тим, як розпочати пошук, варто з’ясувати для себе що саме шукати. Звичайно, більшість музичних треків потрібно підбирати під свої, продумані наперед,   конкурси. Але є багато функціональної або універсальної музики.

             До функціональної музики відноситься: фонова музика, обрядова музика, тематична музика.

            До універсальної музики відноситься музика, котра може бути використана для багатьох конкурсів.

            Зупинимось на кожній групі окремо. Отже, фонова музика. Вона використовується під час пасивних моментів застілля (поки гості їдять), повинна бути легкою і ненав’язливою. Сюди може підійти класика в сучасній обробці, легка інструментальна музика, тематична музика (якщо свято дитяче – бажано щоб музика була відповідною.) До обрядової відноситься музика на знімання фати (на весілля), на вивіз іменинного торта («З днем народженням, тебе») новорічні джингли і т.д. Бажано мати кілька варіантів виконання кожної мелодії. Тематична музика – це і фанфари і туш, і «многая літа», і мелодія на «танець з хустинкою» і багато іншого.

            Про універсальну музику можна розповідати дуже довго, але кожен професіонал завжди має в своєму наборі лезгинку, сиртакі, 7-40, циганочку, танець маленьких каченят, ламбаду, пасадобль,   вальс, танго, танок маленьких лебедів, канкан, лєтку-єнку, гопак, весільний марш Мендельсона, ритмічні етно та сучасні мелодії, рок-н-рол, повільні етно та сучасні мелоді та багато іншого.

            Якщо ж ви володієте хорошими вокальними даними і плануєте співати, тоді варто потурбуватися про якісні професійні фонограми.

            Але що б ви не робили на початку своєї кар’єри в якості тамади, пам’ятайте – музика може вас врятувати і приховати вашу непевність у власних силах. Але не зловживайте, використовуйте її стільки – скільки потрібно, адже забагато теж зле.

            Бажаю вам успіху у ваших починаннях.  

Додати в Twitter


Коментарі
09.10.2009

19.10.2009