Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 1243

Одяг та аксесуари молодят.

         Він дивиться у її чарівні очі та промовляє слова, яких вона так довго чекала: „Кохана, ти вийдеш за мене заміж?” В неї на мить перехоплює дихання, серце починає битись частіше, вона примружує очі та з подихом щастя промовляє : ”Так”.
З цієї ж миті і починається їх підготовка до весілля, незалежно від того, на яку дату його призначено і скільки часу є в молодят на підготовку. З чого почати? - питання спірне і кожен свої пріоритети визначатиме сам, але одне зрозуміло всім - жодне весілля не відбувається без красуні нареченої , джентльмена молодого та всього, що стосується лише молодят.
         Отже, одяг та аксесуари молодят є одними з найважливіших речей на весіллі, звісно, після гарного настрою, який до речі вони найбільш і створюють.
          Обручки
       В першу чергу я пропоную розпочати з обручок, їх на відміну від усіх інших весільних аксесуарів, Вам доведеться носити все життя. Тому пропоную поставитись дуже відповідально до цієї справи. Спочатку узгодьте між собою, які обручки вам подобаються.
       Якщо звичайні класичні , то Вам залишиться лише визначитись з товщиною, кольором та розмірами. При чому, при такому варіанті товщина обручок чоловіка та жінки може відрізнятись, в залежності від зручності, вподобань та вигляду на руці. Для визначення необхідно зайти в найближчу ювелірну крамницю та поміряти існуючі варіанти, оскільки уява тут не завжди найкращий порадник. Переваги: швидко, надійно, практично та недорого. Недоліки: "як усі".
        Якщо ж Вашому подружжю хочеться вирізнятись серед інших оригінальним дизайном Вашого сімейного символу, то Вам доведеться витратити дещо більше часу на його підбір. Вітаю Вас, якщо ваші смаки схожі, оскільки стильні обручки повинні бути обов’язково однакові, як для чоловіка, так і для жінки. Для їх підбору Ви можете спочатку скористатись Інтернетом, більшість ювелірних заводів представляють там багатий вибір саме обручок – це зекономить ваш час, але не позбавить необхідності відвідувати ювелірні крамниці в пошуках перстів вашої мрії - на руці вони можуть виглядати зовсім інакше. Але такі походи по крамницях дуже приємні та окрім хорошого настрою додадуть вам ще й романтичні спогади на все життя, які будуть щодня нагадувати про себе. Переваги: оригінальність, приємні спогади, задоволення від прикраси. Недоліки: ціна, складність вибору, непрактичність.
     Якщо ж ви вагаєтесь між оригінальністю та класикою, Ваш вибір – обручка прикрашена дорогоцінним камінням . Найчастіше для цього використовують діаманти та прикрашають лише жіночу обручку, оскільки більшість ювелірів вважає непрактичними діамантові вставки для чоловіків через високу ймовірність загубити прикрасу та й більшість чоловіків вважають їх "жіночими". Кількість камінців, їх розмір та чистоту визначатиме Ваш смак і гаманець, але не лякайтесь – невеличкі діаманти для оздоблення обручки не такі дорогі, як їх брати, що прикрашають персні та кольє. Перваги: оригінальність, досить помірна ціна, простота вибору Недоліки: дорожче класики, догляд за камінням.
        І ще один маленький нюанс: обручки можна купити в магазині або звернутись до ювеліра - друге буде значно дешевше, але необхідна впевненість у професійних якостях обраного майстра, особливо якщо ви бажаєте чогось оригінального.
       Та кілька слів стосовно напису на обручках , що останнім часом стало модним серед молодят. Якщо робити гравіювання зсередини – його не буде видно ніколи, якщо зовні – воно буде збирати бруд. Отже наскільки б романтичним вам це не здавалось, раджу утриматись від напису, а слова кохання повторювати одне одному щодня!
        Сукня нареченої
        Наступним кроком на шляху до весілля буде пошук сукні нареченої. Весільних салонів безліч, суконь - так само… На чому зупинитись?
        Насамперед, як це не банально, на розмірі власного гаманця. Сукня з салону коштуватиме приблизно від 3500 до 8000 грн за день прокату, сукня з базару коштуватиме дешевше – до 2500 грн в середньому, а пошиття сукні в приватної кравчин і залежить від обраних матеріалів та фасону – від 1500 і вище…
         Якщо вартість салонних суконь Вас не лякає – починайте збиратись у похід, але перед тим обов’язково визначиться якого фасону сукні Вам подобаються, а найголовніше – пасують та прикрашають Вас. Не міряйте те, що вам не подобається та те, що вам не пасує – марно витратите час та зіпсуєте настрій. Бажано у похід йти з мамою, подругою, сестрою, або з майбутнім чоловіком ( для тих хто не вірить в прикмети) – поради та погляд зі сторони стануть вам у нагоді, коли за день ви переглянете близько 100 суконь. Продумайте заздалегідь маршрут салонів на день, щоб не їздити по декілька разів у різні кінці міста, а коли відчуєте втому – йдіть на каву та обговорюйте те, що перед тим побачили. Дуже часто у салонах будуть пропонувати пошиття сукні особисто на вас точно такої, як ви бачите в каталозі чи на вітрині – це цікаво та оригінально, але будьте готові, що вона у будь-якому разі відрізнятиметься від взірця. Переваги сукні з салону: вишуканість, оригінальність, великий вибір, Недоліки: висока ціна, розкид салонів по місту, переживання за сукню підчас весілля.
           Якщо ж ви розраховуєте на суму близько 2500 грн, прямуйте на весільний базар , але не думайте, що вам не пощастило, просто вам дещо по іншому треба буде організувати процес вибору сукні. Придбавши сукню на базарі ви зможете виглядати вишукано та чарівно. Звісно вибір дещо менший за салони та умови для примірки не особливо приємні, але на них спокійно можливо закрити очі, оскільки це не триватиме так довго та виснажливо. Тим більше, що частина продавців мають можливість привести вас до себе додому чи офісу, де ви спокійно зробите свій вибір. Головне для такої сукні підібрати фасон, а от все решта, при прояві Вашої фантазії, можливо змінити та вигідно перетворити на ексклюзив. Питайте одразу чи не погодиться власниця допомогти Вам в оздобленні сукні. Якщо так, то Вам пощастило, якщо ні – шукайте ательє чи приватну майстерню по роботі з одягом. Вони самі підкажіть вам де і на яку фурнітуру необхідно буде звернути увагу та як краще оздобити весільну сукню. Але не забувайте і про власний смак та фантазію. Ви матимете можливість створити власний образ і бути найчарівнішою нареченою. Переваги: низька ціна, зосередження в одному місці, відсутність переживань за стан сукні, оскільки вона ваша. Недоліки: Необхідність доопрацювання, витрати часу на пошук прикрас.
      Якщо Ви хочете створити, щось унікальне та при можливості зекономити гроші- ви можете знайти кравчиню та домовитись з нею за пошиття сукні саме для вас та саме вашого дизайну. Але врахуйте досвід кравчині – від цього залежить кінцевий результат, матеріали для пошиття – від цього залежить вартість плаття, фасон до дрібниць – оскільки результат може виявитись непередбаченим, час для пошиття – триватиме від одного до двох місяців та вимагатиме від вам постійного відвідування примірок. Отже будьте готові, що пошиття сукні можливо забере в вас менше грошей, але однозначно компенсує це витратами вашого часу та трішечки полоскоче вам нерви до самої останньої примірки.
Переваги: ціна, оригінальність Недоліки: час, невизначеність результату.
           Тепер декілька загальних порад: Довжина сукні повинна бути на 5 см вище підлоги у теплу літню погоду, та на 10 – у зимово-дощовий період. Повірте брудна сукня виглядає набагато гірше, ніж трішечки коротша за звичну. Визначайте довжину сукні саме у весільному взутті. Фату підбирайте разом з сукнею, оскільки саме разом ви їх будете одягати, тому вони повинні гармонічно виглядати одне з одним. Перед купівлею віночків, квіточок, шпильок та ін прикрас волосся, порадьтеся обов’язково з перукарем, оскільки саме йому доведеться з ними працювати, створюючи ваш неповторний вигляд.
          Одяг молодого.
          Одяг молодого не менш важливий за весільну сукню. Оскільки молодий буде поруч з чарівною нареченою, їм необхідно подумати про те, як вони виглядатимуть парою і якщо молодому неможна бачити сукню нареченої, то дівчина спокійно може допомогти майбутньому чоловікові підібрати костюм, сорочку та краватку, враховуючи свій весільний наряд. Погодьтеся, що червона сукня та білий костюм з зеленою краваткою виглядатимуть смішно - саме тому ставтесь до цієї справи відповідально.
       В будь-якому разі костюм повинен гарно виглядати на молодому – фасон, колір та розмір повинні пасувати йому та робити його ще привабливішим. Ось деякі поради, які можна врахувати при виборі костюма: світлий – підкреслює повноту, темний – візуально зменшує, полосатий – робить стрункішім, до темного простіше підбирати сорочку та краватку і саме він ще не одноразово стане в нагоді у повсякденному житті.
       Сорочку та краватку вибирайте лише після придбання костюму та враховуйте кольори аксесуарів нареченої. Але не дуже яскраві, що не виділяються на фоні світлих тонів, завжди будуть доречні.
         Взуття.
        Взуття для обох в першу чергу повинно бути зручне. Це єдине правило, при виборі взуття, від якого неможна відступати – інакше зіпсуєте собі все свято. Заради кохання можливо дуже багато чого витерпіти, але повірте, у Вас ще буде можливість це довести у спільному житті, а не в день весілля у мештах на 2 розміри менше. Звісно взуття молодих повинно бути нарядним, але можете подумати і про практичність в майбутньому. Білі чоловічі туфлі більше ніколи не знадобляться, а от світло коричневі чи бежеві можуть стати улюбленим літнім взуттям. Дівчата, пам’ятайте під весільною сукнею видно лише третину носочку Вашого взуття і про вишукані візерунки на ваших чоботах буде відомо лише вам та чоловікові, тому не переймайтесь дрібничками, а зосереджуйтесь на найголовнішому.
           Зачіска та макіяж молодої.
        В руках перукаря буде майже все у день вашого весілля: настрій, краса, фото, відео, привабливість, задоволення, впевненість та ін, тому підійдіть до вибору перукаря чи салону дуже відповідально. Без рекомендацій тут не обійдетесь - питайте знайомих та подруг, що нещодавно одружувалися, переглядайте їх фото та робіть висновки.
         Перукар „Від Бога” сам підбере вам зачіску, макіяж та продумає всі дрібниці при наявності фати та плаття. Їх мало та коштують вони дорого, хоча вартують цих грошей ( приблизна вартість 1000 грн). До такого майстра вам доведеться ще й самостійно добиратись в день весілля, але все буде зроблено швидко, якісно та буде триматись до останньої хвилини весілля, незважаючи на погодні умови.
         Якщо ви не знайшли такого майстра, або не розраховуєте на таку суму, то вам разом з перукарем-візажистом доведеться дещо попрацювати самостійно – переглянути макіяж та зачіски, що подобаються та зробити пробу їх саме на вашому волоссі та обличчі. Чим більше зусиль - тим кращий результат. Але у будь-якого майстра одразу повідомляйте його, коли вам будь-що не подобається. Клієнт завжди правий, а особливо, коли підбирає весільну зачіску та макіяж.
        Завжди існує 2 варіанти: їхати в перукарню чи запрошувати перукаря . Найзручніше запросити перукаря додому - це дещо дорожче, але зручніше, оскільки час на дорогу витрачає ваш перукар, а не ви. Але у перукарні завжди у майстра під руками все, що може знадобитись, адже все наперед передбачити неможливо. Отже вибір за вами. Але у будь-якому разі обов’язково розрахуйте час з запасом мінімум годину, щоб уникнути зайвих переживань та довершення нашвидкуруч.
        Бутоньєрка молодого.
        Її наречена підбирає сама - це буде не складно оскільки на той момент все відомо: прикраси її сукні, волосся, краватка та сорочка молодого. Тут важливо вирішити живі квіти використовувати чи штучні . Живі гарніші, але ламаються та в’януть, а штучні - банальні, але стійкі до температурних та погодних умов. Вибір за вами. Але якщо ви все ж таки бажаєте живі прикраси, то гармонічно будуть виглядати бутоньєрки, що в одному стилі з букетом молодої, або з квітами у її волоссі.
         Букет нареченої.
         Ваш смак, Ваша фантазія, Ваші улюблені квіти, Ваші асоціації, Ваші слова – це все можна приховати у весільному букеті. Саме тому не може існувати порад по його вибору, але у продавців та салонів існує безліч заздалегідь продуманих варіантів, що полегшать Вам вибір. Єдина порада - подбайте про нього заздалегідь, обравши тип та визначивши чітку дату та час, коли ви за ним приїдете. Коштує він недешево, на відміну від звичайного букету квітів - приблизно 250-650 грн. Тому всі, хто відчуває у собі хист до флористики, можуть спробувати створити його самостійно, але не забудьте провести напередодні тренування та бути впевненим, що тремтіння рук у день весілля не вплине на якість романтичного аксесуару молодої.
     Накінець залишаються прикраси для машин та брами , але цим займаються дружби та дружки. Якщо вони у вас відповідальні, покладайтеся на них, якщо переживаєте – попитайтесь чи вони все продумали. Прикрас є велике різноманіття на будь-який смак та гаманець – варто лише визначитись.
 
       Сподіваюсь, що мої поради допоможуть вам легко та радісно підготуватись до весілля, але найголовнішим на ньому буде ваш настрій - тож продумайте всі дрібнички, які можуть на нього вплинути.
 
        Хай вам щастить у спільному сімейному житті!

       Ділилась досвідом Павлова Поліна – весільний стиліст, фотограф .



 
Додати в Twitter


Коментарі
Надія 14.07.2010

Дякую за поради! саме так все в мене і получилося.)))