Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 1659

Прикраси з натурального каменю

...майбутнє каміння не в їхній вартості, не у вкладеному в них багатстві, а в їхній красі, в гармонії барв, кольорів і форм, в їхній вічності.

А.Є. Ферсман

З аворожуючий і чарівний світ каменю завжди був для людини таємницею. ЇЇ завжди вражали яскравість забарвлення, прозорість та блиск самоцвітів. Ще з давніх-давен ними прикрашали корони королів, ритуальний одяг та предмети вжитку можновладців, що свідчило про багатство та могутність їхніх володарів. Мабуть, усе це й привело, що ще в сиву давнину коштовне каміння люди наділяли чудодійною силою, вірили, що воно може оборонити від злих духів, принести щастя, перемогу, зберегти світлий розум, красу, здоров’я, подарувати красномовність, допомогти в коханні, торгівлі, під час полювання та ін. Наприклад, вважали, що берил робить людину завжди веселою та товариською, від перевтоми звільнить гіацинт (циркон), від безсоння врятує гранат, сапфір – символ цнотливості та чистоти – допоможе в коханні і сприятиме добрим вчинкам. А якщо треба стати непомітним, то необхідно придбати геліотроп. Сердолік охороняє від зволікання в справах, агат надає промовистості, родоніт допомагає під час пологів, яшма додає хоробрості...

Вчені минулих віків запевняли, що дорогоцінні камені – це частинки Всесвіту, які здійснюють наш зв'язок з Космосом. Камінь, неначе призма, крізь яку можна побачити весь світ . Вважається, що найбільш сприятливо впливають на долю камені, які пов’язані з тією чи іншою планетою, яка має вплив на долю людини, так як ця планета керує її думками, вчинками, звичками, способом життя і в кінцевому рахунку долею.

Також сприятливо впливають на людину камені, які пов’ язані з її знак о м Зодіаку. А тому, запевняють астрологи, людина обов’ язково повинна носити прикраси з каменем, який відповідає її планеті і її знаку Зодіак у . Такий камінь буде сприяти гармонізації характеру, підсилювати позитивні якості і послаблювати негативні.

В наші дні, коли вже накопичено дані про вели кий спектр використання мінералів в медицині, коли створено один з методів лікування – “літотерапія” (від грецького “ lithos ” – камінь), можна тільки захоплюватись мудрістю природи, її неповторністю і унікальністю. Сучасна наукова практика підтвердила наявність в мінералах активних речовин, які беруть участь в регуляції практично всіх життєво важливих функцій людського організму. Природа, сконцентрувавши в мінералі набір певних хімічних елементів, чітко визначає, для яких цілей це потрібно.


ПРИКРАСИ З НАТУРАЛЬНОГО КАМЕНЮ ДЛЯ НАРЕЧЕНОЇ

Якщо говорити про прикраси, то нареченій, звичайно ж, без них не обійтись. Але слід пам ' ятати, що такі прикраси покликані тільки підкреслити розкіш і елегантність весільної сукні, а не виступати в якості головного елементу наряду.

Прикраси обов ' язково повинні поєднуватися з сукнею. Якщо Ви одягнете дорогу прикрасу з діамантами на строгу скромну сукню, це буде як мінімум недоречно. Те ж саме можна сказати про вражаюче красиву сукню з дорогих тканин в поєднанні з недорогими скляними "прикрасами" або біжутерією. Тому при підборі кольє, браслета, сережок варто керуватися певними правилами.

Кольє повинно вигідно підкреслювати лінію вирізу Вашої весільної сукні. Невеликий виріз можна підкреслити вишуканою прикрасою, що щільно облягає шию. Пам ' ятайте і про те, що буси, намисто чи кольє обов ' язково повинні бути витонченими і вишуканими. Надто громіздкі прикраси не пасують і швидше зіпсують весь вигляд, аніж підкреслять і доповнять Ваш образ.

Те ж саме можна сказати й про браслет. Він повинен мати однаковий з кольє і сережками декор. Проте не варто одягати браслет, коли весільна сукня буде з довгими рукавами, або якщо ви вдягаєте рукавички.

Нареченій краще за все будуть пасувати невеликі, але красиві камені. Ідеальними вважаються прикраси з перлами. Проте варто також звернути увагу на вироби з інших природніх мінералів (гірського кришталю, рожевого кварцу, коралів та інших), які мають світлі та ніжні кольори і вигідно підкреслять і відтінять традиційну сукню. Такі ж відтінки повинні враховуватися і при підборі макіяжу, виборі квітів для букету тощо.

Якщо Ви вирішили одягнути на своє весілля не традиційну білу сукню, а наряд іншого кольору - широка гама кольорів природніх каменів дозволить підібрати прикрасу до практично будь-якої сукні.

Крім браслетів, кисті рук прикрашають колечка, але тільки не в день весілля. Кращою за всі прикраси буде – весільна каблучка.

Спеціаліст з виробів з натурального каменю
Роман Бондар
+38 (096) 27 98 064

Додати в Twitter